Hei alle sammen,
Jeg har alltid brukt mye tid og oppmerksomhet på håret mitt. Bortsett fra regelmessig bruk av hårpleieprodukter som masker, sjampoer og ampuller bruker jeg også hodebunnsbalsamer ofte. Fungerer de egentlig? Er de like effektive som produsentene sier de er? Hvordan bruker jeg dem? Fortsett å lese for å finne ut mer.
Hva er en hodebunnsbalsam?
Hodebunnsbalsamer (noen ganger kalt hodebunnslotion) er et hårpleieprodukt som må påføres i hodebunnen og hårrøttene for å gi deg ønsket effekt. De mest populære hodebunnsbalsamene motvirker hårtap og hjelper med å øke hårveksten. Selvfølgelig kan du lage din egen hodebunnsbalsam hjemmefra eller kjøpe en i en butikk. I de fleste tilfeller består hodebunnsbalsamer av urteekstrakter, naturlige oljer og vitaminer. Jeg er sikker på at du har de fleste ingrediensene du trenger for å lage din egen hjemmelagede hodebunnsbalsam i skapene dine. Det jeg bør fortelle deg derimot, er at en håndlaget hodebunnslotion må brukes innen 7 dager. De bør også oppbevares i kjøleskapet.
Hva er fordelene med bruk av en hodebunnsbalsam?
Effektene du kan oppnå med en hodebunnsbalsam inkluderer:
- stimulering av hårsekkene og pleie av huden på hodet.
- balansering av talgproduksjonen.
- fuktighet og næring til håret.
- styrking av håret.
- mer volum i håret.
- hjelper hårrøttene med å holde seg friske og rene lengre.
- forebygger mot bakterieoppbluss.
Hvordan lager du din egen hodebunnsbalsam?
Nedenfor finner du et par oppskrifter på gjør-det-selv hodebunnsbalsamer. Jeg testet de fleste av disse ut selv og kan derfor anbefale dem av hele mitt hjerte.
- Hodebunnsbalsam med bukkehornkløver for å forebygge mot hårtap
Ta fram en kopp og putt en skje med malt bukkehornkløver og hell kokende vann over blandingen. Infusjonen bør være klar på 15 minutter. Når den er nedkjølt kan du påføre den håndlagde hodebunnsbalsamen i håret. Husk at lukten av bukkehornkløver kan minne litt om lukten av kyllingsuppe, som selvsagt ikke er noe alle liker. - Hårvekstfremmende hodebunnsbalsam med urtesirup
Fra starten av bør jeg advare om at mange urtesiruper inneholder alkoholer som kan irritere hodebunnen. Derimot kan du kombinere dem med vann i 1:2 forhold om du vil bruke dem likevel. Du kan bruke denne hodebunnsbalsamen annenhver dag. Jeg anbefaler deg også å holde øye med tilstanden på hodebunnen din. - Sitronbasert hodebunnsbalsam for å forebygge mot og håndtere fet hodebunn
Jeg bruker dette skjønnhetsproduktet som en leave-in balsam – men kun for å rense hodebunnen. Om du vil lage en slik hodebunnsbalsam kan du skvise juicen av en halv sitron og kombinere det med like deler vann. - Hårvekstøkende hodebunnsbalsam med løk
Det er sant at løk faktisk kan stimulere hårrøttene så håret vokser seg lengre fortere. Riv denne grønnsaken og kombiner med vann, eller påfør direkte i hodebunnen uten å tynne ut med vann. La det sitte i hodebunnen i to til tre timer før du vasker ut håret.
Hvordan bruker man hodebunnsbalsamer?
Tja, en hodebunnsbalsam må påføres regelmessig, hver dag om du vil oppnå de ønskede resultatene. Det finnes hodebunnsbalsamer som er designet for å påføres før eller etter hårvasken. I de fleste tilfellene bør en hodebunnsbalsam sitte i hodebunnen i minst et par timer, ellers vil den ikke virke. Om du vil gjøre påføringen enklere anbefaler jeg deg å bruke en flaske med pipette eller forstøvertut. I tillegg bør hodebunnsbalsamen fordeles i porsjoner så den spres jevnt over alle deler og seksjoner i hodebunnen. Sist men ikke minst må du huske å massere hodebunnsbalsamen inn i huden. Dette gjør at produktet penetrerer inn i huden raskere, og øker også blodsirkulasjonen til hodebunnen.